Rölli on hyppinyt agilityssä hieman tavallista huonommin koko tämän kauden. Viimeisen vuoden aikana se on myös muutaman kerran ontunut selittämättömästi vasenta etutassuaan. Vaivoja on kotikonstein hoidettu levolla ja hieronnalla. Toukokuun Lappeenrannan kisoissa tilanne ärtyi sitten ihan mahdottomaksi. Ensimmäisestä startista puolet meni vielä ihan OK, mutta toinen puoli oli ihan kaoottista. Ja siihen jäivät Röllin kisat, kunnes vaivojen syy on selvitetty.

Röllille varattiin aika Hirnin Patricialle ja sitä ennen poika käytettiin kuvauksissa. Etuosa ja kaularanka näyttivät ihan kunnossa olevilta. Monen sattuman seurauksena selkäranka jäi kuitenkin kuvaamatta... Viikon verran ennen fysioterapiaa Rölli kulki käytännössä kolmella jalalla täydestä levosta huolimatta.

Patricia katsoi Röllin liikkeet ensin ulkona ja totesi, ettei ole koskaan nähnyt yhdenkään koiran pelkän lihasongelmien takia liikkuvan noin huonosti. Hoidon aikana hän totesi, että Rölli on jumiutunut syystä tai toisesta täysin karrelle vasemmalle päin. Lihaksisto oli jumissa ja selästä löytyi kaksi selkeää kipualuetta - toinen rintarangan alaosasta ja toinen lantiorangasta. Mutta koska kuvat puuttuivat, jäi ko. alueiden tarkempi käsittely seuraavaan hoitokertaan. Jumppaohjeetkin jäivät Rölliltä saamatta, koska oireet ovat tällä hetkellä vielä niin selvät.

Juhannuksen jälkeen mennään siis taas uusiin kuviin ja parin viikon päästä uudelleen niiden kanssa fysioterapiaan. Toivottavasti syy selviää ja pidetään peukkuja, että kyse on lihasperäisestä ongelmasta. Mutta täytyy myöntää, että kyllä meidän suupielemme kääntyivät jo nyt ylöspäin, kun koira kulkee jälleen neljällä jalalla.

Samaisella reissulla Tirrikin pääsi tilannekartoitukseen. Pieni lukko kaularangassa, kiertymä lannerangassa ja hieman suurten lihasten jumittumia. Ei kuitenkaan mitään katastrofaalista. Käskynä säännöllinen hieronta ja syvien lihasten treenaaminen, joten niistä sitten jatketaan eteenpäin.